273ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγλαντζιάς
26/2/2018     
Τα νέα μας
Η νέα μας Εστία
Από σήμερα και πάλιν σε νέα Εστία.
Περισσότερες Ειδήσεις  
 
Ανακοινώσεις
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Πιάσε Ένα Χαμόγελο
Μεγάλη Δράση Ημέρας Σκέψης 2016
Μεγάλη Δράση Ημέρας Σκέψης 2016
Ετήσιο Barbecue Συστήματος
Περισσότερες Ανακοινώσεις  
 
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Σώμα Προσκόπων Κύπρου
Εφορεία Αεροπροσκόπων Γ.Ε.
Επαρχιακή Εφορεία Λευκωσίας
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Δήμος Αγλαντζιάς
Facebook
Twitter
YouTube
Επικοινωνία
 
Συνολικοί Επισκέπτες


 

Προσκοπισμός


Προσκοπισμός είναι...

Ο Προσκοπισμός είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο όσοι συμμετέχουν παίζουν. Ένας κόσμος που η ζωή κυλάει με αλλεπάλληλα παιχνίδια. Τα παιδικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα, ένας κόσμος χωρίς μεγάλους και μαθήματα και ατελείωτο παιχνίδι. Όμως είναι μόνο αυτό;

Στον Προσκοπισμό τα παιδιά δεν παίζουν για να παίζουν μόνο αλλά παίζουν για να μαθαίνουν. Κάθε παιχνίδι, έχει κάποιο σκοπό και μαθαίνει στα παιδιά χρήσιμα πράγματα για την ζωή τους. Χρησιμοποιεί την βιωματική εκπαίδευση θεωρώντας ότι μ αυτόν τον τρόπο το παιδί μαθαίνει ευκολότερα και ευχάριστα και φυσικά την δια βίου μάθηση καθώς πιστεύει ότι η γνώση δεν εξαντλείται ποτέ.

Τι μπορεί να μάθει ένα παιδί στους Πρόσκοπους; Θα μάθει κόμπους, να στήνει αντίσκηνο και να μαγειρεύει; Η απάντηση είναι αρνητική αφού αυτά είναι το μέσο που θα βοηθήσει το παιδί να ζήσει την περιπέτεια, να παίξει το παιχνίδι και να νιώσει την χαρά της δουλειάς. Το παιδί θα αποκτήσει αρχές οι οποίες σχετίζονται με την πατρίδα, την θρησκεία, την οικογένεια και τον συνάνθρωπο. Συνάμα θα προσπαθήσει μέσα από την ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα να γνωρίσει τις κλίσεις του και μόνο του να ανακαλύψει με τι θα ασχοληθεί στο μέλλον. Παράλληλα, ο τρόπος που λειτουργεί ο προσκοπισμός θα το βοηθήσει να γίνει πιο κοινωνικό μέσα από την αλληλεπίδραση με την μικρή ομάδα που ανήκει, υπεύθυνο αφού για χάρη του παιχνιδιού θα πρέπει να ασκήσει κάποια καθήκοντα. Θα μάθει να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, θα γνωρίσει την αξία της φιλίας, της δικαιοσύνης κλπ. Είναι πολλά τα οφέλη τα οποία έχει ένα παιδί από την συμμετοχή του σε μια προσκοπική ομάδα και ακόμα περισσότερα για την κοινωνία μας.

Ο Προσκοπισμός λοιπόν είναι μια Κίνηση αυτοδιαπαιδαγώγησης για νέους τους οποίους υπηρετεί με την βοήθεια των ενήλικων μελών του. Αποτελεί συμπληρωματικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο παρόλο που δεν είναι επίσημο, είναι τυπικό, αφού προσφέρει μια δομημένη προσέγγιση στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση στον Προσκοπισμό εξετάζεται με την ευρύτερη έννοια της και στόχο έχει την επιτυχία της αποστολής του Προσκοπισμού, η οποία είναι η συμβολή στην πλήρη ανάπτυξη ενός αυτόνομου, υποστηρικτικού, υπεύθυνου και δεσμευμένου ατόμου.

 
© 273o Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγλαντζιάς
Developed and maintained by ZEBRA Consultants | Powered by zecontent